Microsoft Blog

Ismét egy Google-konkurencia: itt az új Microsoft Translator!

Ismét egy Google-konkurencia: itt az új Microsoft Translator!

apps_42606_9007199266246183_b3ff7872-bd65-4455-824a-7b43d4022f8a_e8c2494c-e62e-444c-8a72-cc4620f4b7b7.png

Eddig béta verzióban működött csak, mostantól azonban bárki számára letölthető a Windows Store-ból a Microsoft fordító alkalmazásának új frissítése, amely önálló, egységes Windows 10-es appként érhető el.


Az új kiadás nagyon jó paraméterekkel rendelkezik: 50 különböző nyelv közül választhatunk, amiből 18-at beszéd alapján is felismer. Továbbmegyünk, 19 esetben akár kamerán keresztül történő feliratok értelmezése is lehetséges!

További pozitívumként említhető meg, hogy egy kis hang ikonra kattintva meg is hallgathatjuk az adott nyelven a szavak, mondatok helyes kiejtését. Az alkalmazás offline is használható, hiszen lehetőségünk van különféle fordító csomagok letöltésére.

Ismét egy Google-konkurencia: itt az új Microsoft Translator! Tovább
Mostantól bárki Skype-olhat, regisztráció nélkül

Mostantól bárki Skype-olhat, regisztráció nélkül

skype-3-way-image.png

Miután a Microsoft nemrég bejelentette, hogy ezentúl bármilyen nyelven egyszerűen Skype-olhatunk, újabb jó hír érkezett: már regisztrálni sem kell az üzenetek küldéséhez, bárkit könnyedén meghívhatunk, hogy kapcsolódjon be a beszélgetésbe.


Világszerte több, mint 74 millióan használják a Skype-ot számítógépen, tableten és okostelefonon egyaránt. Eddig azonban a szolgáltatáshoz regisztrálnunk kellett egy felhasználói fiókot. Ezt a korlátot oldja fel most a Microsoft, ugyanis egy könnyed mozdulattal bárkit bevonhatunk a beszélgetésekbe, akkor is, ha az illető nincs regisztrálva. Ehhez csupán egy linket kell elküldenünk neki e-mailben, Messengeren, WhatsApp-on, Viber-en, bárhol.

Amint a meghívott partner elfogadja a felkérést, már indulhat is a csevegés. Nagy előnye ennek a funkciónak, hogy olyan emberekkel is könnyen léphetünk kapcsolatba, akik esetleg nincsenek a kontaktjaink között.

A funkció először az Egyesült Államokban lesz elérhető, de a Microsoft szerint néhány héten belül világszerte használatba vehetik a felhasználók.

 

Mostantól bárki Skype-olhat, regisztráció nélkül Tovább
Napi Office-trükk

Napi Office-trükk

12144814_1036915036340331_4773148785286981578_n.png

Ma egy hasznos Office-trükkel jövök, amelyet PowerPoint prezentációnk során alkalmazhatunk.


Prezentációt tartunk. Szüneteltetni szeretnénk. Fekete képernyőt szeretnénk. B betűt nyomunk.

Prezentációt tartunk. Szüneteltetni szeretnénk. Fehér képernyőt szeretnénk. W betűt nyomunk.

Próbáljuk ki!

Forrás: Microsoft Magyarország

Napi Office-trükk Tovább
Új Windows 10 frissítés érkezik

Új Windows 10 frissítés érkezik

windows_10_hero_4k-wallpaper-3840x2160.jpg

A Microsoft  kiadta a Windows 10 legújabb - 10565-ös kóddal ellátott - frissítését, igaz, ezt egyelőre csak azok kapják meg, akik regisztráltak a Windows Insider programba. Nézzük, mik az újdonságok...


Az új verzió többek között a Microsoft személyi asszisztensének, a Cortananak a továbbfejlesztéseit tartalmazza, erősen koncentrálva a képernyőn - kézzel - való írás felismerésére, ezáltal a tollal való érintések érzékenységére.

Természetesen a Windows 10 megjelenésével a böngésző-piacra újonnan belépő Edge-t sem hagyja magára a Microsoft, ebben a csomagban is érkeznek javítások hozzá. A felhasználói élmény fokozását és a gyors netezést elősegítő

betektinő ablakok

fognak megjelenni. Ez így elsőre furcsán hangzik, de a Windows-felhasználók már hozzászokhattak a tálcával kapcsolatban, amikor a megnyitott programokba tudunk belenézni csupán azzal, hogy az egeret az ikon fölé visszük. Bizony, ezt fogjuk nemsokára megkapni az Edge-ben is, csupán programok helyett weblapokba tekinthetünk bele. Valahogy így:

untitled.png

Forrás: winmagazin

 

További újdonságok:

  • Skype-integráció (hívások, üzenetek)
  • Cortana: emlékeztetők fejlesztése
  • Megjelenés fejlesztése (ablakok színe, start menü, ikonok)
Új Windows 10 frissítés érkezik Tovább
Windows 10 Xbox-on? Igen!

Windows 10 Xbox-on? Igen!

xbox-app-on-windows-10-devices.jpg

A Microsoft a napokban jelentette be, hogy az összes Xbox One készülékén frissíteni fogja a rendszert. Könnyű kitalálni, természetesen az új Windows 10 érkezik a konzolokra.


A frissítés többek között azt is jelenti, hogy az igazán fanatikusok Xbox 360-as játékokat is használhatnak majd a One-on. A cég ezen kívül piacra dob több, különböző játékok által inspirált, limitált kiadású konzolt is. A hírt bejelentő Terry Myerson - aki egyébként a Microsoft második embere - kedvence például a Halo5 konzol, amely 1TB tárhellyel és 500 dolláros kezdő árral érkezik majd. Ami a forgalomba helyezés dátumát illeti, Myerson nem mondott pontos információkat, de a hírek novemberről szólnak.

Ezzel a bejelentéssel a Microsoft egy újabb lépést tett azon célja felé, hogy az összes eszközén Windows 10 fusson, teljesen integrálva ezáltal azokat.

Windows 10 Xbox-on? Igen! Tovább
A Microsoft első laptopja: Surface Book

A Microsoft első laptopja: Surface Book

12119925_1000949763261857_3051029233256164821_o.png

Nagy nap a mai a Microsoftnál, ugyanis valami olyat csináltak, amit eddig soha. Furcsának tűnhet, de a redmondi cég hiába uralja az informatikai piac jelentős részét, 40 évvel ezelőtti alapítása óta csak mostanra jutott el oda, hogy saját laptopot készítsen. Bemutatkozik: Microsoft Surface Book

 

 "A legproduktívabb eszközök a Földön" - olvasható a Microsoft hivatalos weboldalán. A mai #Windows10devices jelöléssel futó nagy bejelentéseket követően újabb tagokkal bővül a Surface termékcsalád: a már sikeres Surface 3 mellé belépett a Surface Pro 4 és a Surface Book.

f85c79b2-076b-4247-9f5a-0a8ec7dade3f_1.jpg

A Microsoft az új hardverét egyértelműen a Windows 10, az Office és a munka összehangolására készítette. Az ultravékony, 13,5" kijelzővel rendelkező laptop elmondásuk szerint

kategóriája leggyorsabbja.

A sebességért többek között hatodik generációs i5 vagy i7 processzor, illetve az Intel HD graphics 520 (i5) vagy NVIDIA GeForce Graphics Processor (i7) grafika felel. Memóriából 8 vagy 16 giga került bele, amely bőven kielégíti a notebook szükségleteit. Ha hozzárakjuk még az akár 1TB-nyi merevlemezt, illetve a 12 órás akkumulátor üzemidőt, akkor nem is olyan hihetetlen, amit a Microsoft állít:

kétszer gyorsabb, mint egy MacBook Pro.

Külsőre sem elhanyagolható a Surface Book: gépeléshez egy kellemes tapintású, háttérvilágítással ellátott billentyűzetet kapunk, amely természetesen eltávolítható - érintőképernyős tabletté alakítva ezzel a laptopot. Csatlakozókból sincs hiány, hiszen a két USB 3.0 porton kívül egy mini display port és egy SD kártya olvasó is található a készüléken.

A Microsoft Surface Book október 26-tól vásárolható, de előrendelési lehetőségünk is van október 7-től. Az induló ára 1.499$, amely nagyjából 410 ezer Forint környékére esik.

 

A Microsoft első laptopja: Surface Book Tovább
süti beállítások módosítása